2016. május 26., csütörtök

Rántott bodzavirág amerikai palacsinta tésztában, szénhidrátcsökkentetten és cukormentesen, mert ez jár nekünk



Szuper desszertet hoztam nektek teljesen egészségesre átalakítva. Miután május vége van, a kertünket is átjárja a bodza virág illata. Érdemes mindenképpen olyan helyről szedni a bodzát, ahol nincs az út mellett, tehát nem kell félni, hogy szennyeződések borítják, hiszen akkor érhetjük el a legjobb és legízesebb hatást, ha  a virágokat nem mossuk meg feldolgozás előtt. Ha mindenképpen meg szeretnénk mosni, ezt folyó víz alá téve gyorsan tegyük meg. Csak azokat a bodzavirágokat dolgozzuk fel, melyek virága már teljesen kinyílt.

Eredeti receptet itt találtam: Rántott bodzavirág

Egészséges, cukormentes és szénhidrátcsökkentett változatot itt találjátok, ami gluténmentes, cukormentes, tejmentes 

Szafi fitt Amerikai palacsinta recept


Hozzávalók:

8 tányér bodzavirág (nem kell megmosni, csak el kell távolítani az esetlegesen előforduló bogarakat, így nem mossuk le a virágpor nagy részét és sokkal ízletesebb lesz az ételünk)
40 dkg eper
3 evőkanál cukor mentes bodzaszörp
nyírfa porcukor tálaláshoz
kókusz olaj a sütéshez

Tésztához a hozzávalók: 

160 gr Szafi fitt süteményliszt
4 tanyasi tojás
3,5 dl viz  






Habverő segítségével verjük kicsit fel a hozzávalókat. Ügyeljünk rá,  hogy csomómentes legyen és az állaga egy sűrűbb palacsinta tésztára hasonlítson. Nem baj, ha sűrű, nem fog hozzá több víz kelleni.  Nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Mártsuk bele a tésztába egyenként a bodza virágokat száránál fogja, majd tegyük bele őket a forró olajba. Süssük őket addig, amíg meg nem pirulnak aranysárgára. Ha megsültek, szedjük őket konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges kókuszolajtól megszabadítsuk. Epersalátával tálalhatjuk.

Szerintem egyébként úgy is teljesen működik a sütés, ha úgy készítjük az amerikai palacsintát, ahogy az eredetit, tehát csak picit olajozzuk be kókuszolajjal a serpenyőt és rakjuk bele a palacsintákat egyesével. (Csak feltételezés egyenlőre, ilyen formában nem próbáltam))))

Epersaláta recept:

Vágjuk négy felé az eperszemeket. Tegyük őket egy nagy keverő tálba. A bodzavirágokat vágjuk kisebb darabokra. Csorgassunk a tetejükre cukormentes bodzaszörpöt és óvatosan keverjük össze. Tálalhatjuk cukormentes tejszínhabbal. 




Nincsenek megjegyzések: