2016. május 1., vasárnap

Rozmaringos-sajtos sós keksz Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú sütemény lisztből

Ezeket a sós kekszeket már egyszer elkészítettem Milla szülinapjára ezért gondoltam, hogy megpróbálom Zellei Tündi liszt keverékéből süteményekhez újra elkészíteni. 

Rozmaringos-sajtos keksz (12 darabhoz)


Liszteket itt szerzem be: Mediline Hűvösvölgyi úti üzlet



Hozzávalók:

10 dkg Zsellei Tündi csökkentett szénhidrát tartalmú liszt süteményekhez. (itt)
5 dkg vaj
1 tojás
friss aprított rozmaring
só 
reszelt sajt a tetejére (én vegyesen parmezánnal és trappista sajttal készítettem)

Az elkészítése roppant egyszerű, ahogy Tündérsüti is írta, össze keverem a hozzá valókat, diónyi nagyságú golyókat formázok belőlük. Sütő papírral bélelt tepsibe laposra nyomkodom őket, 12 db. lesz belőle, megszórom a sajtos keverékkel és 180 fokos sütőben 10 perc alatt ropogósra sütöm.
Érdemes figyelemmel kísérni a sülési folyamatot, mert gyorsan pirulnak.





Ezek a kekszek készültek Milla szülinapján.

Receptek Tündérsüti sós kekszek: Sós kekszek

Eredeti receptek Tündérsüti blogjáról




Eredeti receptek Tündérsüti blogjáról
Kapros juh túrós


Eredeti receptek Tündérsüti blogjáról


Nincsenek megjegyzések: